Skip to main content

3 tips til et godt indeklima i en kold tid

Det er blevet koldt udenfor og med rasende energikrise og inflation, hvordan kan man så bedst passe på sit hjem i denne tid? Vi har spurgt vores serviceleder Osman Coskun om 3 tips til at forbedre sit indeklima, og mon ikke, der også findes et lille ekstra tip til rengøring af julebordet…

GODT INDEKLIMA HAR STOR BETYDNING FOR VORES SUNDHED

Når man bor i et land som Danmark, hvor temperaturerne udenfor ændrer sig en del henover året, så er det vigtigt, at man værner om sit indeklima. Om vinteren hvor vi tilbringer det meste af vores tid indendørs, er det ekstra vigtigt at passe på luftkvaliteten, så man ikke oplever partikelforurening, både for éns egen sundheds skyld, men også for at undgå skimmelsvamp. Skimmelsvamp vokser på de fleste organiske flader og er en naturlig del af verden, men kan være skadelig for menneskers helbred, når den findes i vores boliger. Den trives i miljøer med fugt, støv og mados, og vi har derfor spurgt vores serviceleder Osman Coskun om tips til, hvordan man kommer bedst igennem vinteren.

Læs også: Hvilke konsekvenser har vores fokus på renlighed for vores miljø?

“Når man skal passe på sit indeklima, særligt om vinteren hvor det er koldt udenfor, så vil jeg anbefale disse tre tips:

  1. Gør rent lidt oftere og sørg for at lufte ud flere gange dagligt. 
    Når man sørger for at have rengjort og luftet sit hjem igennem, så kan man bedre trække vejret og den generelle luftkvalitet øges, hvilket gør indeklimaet bedre i en tid, hvor vi befinder os meget indendøre.

  2. Hold kondensniveauet nede.
    Minimer kondens ved at fjerne det på den indvendige side af vinduesruderne, undgå at placere større møbler op ad kolde vægge og tør kondensen af med toiletpapir fremfor en klud, da kluden vil afgive fugt til luften.

  3. Tænk over dine daglige aktiviteter som bidrager til dårligt indeklima.
    Sørg for at bruge emhætte, når du laver mad og lad den gerne stå tændt lidt tid efter du er færdig. Undgå at tørre vasketøj indendørs. Sluk elektriske apparater, når du er færdig med at bruge dem. Varm hele boligen op og sørg for god cirkulation blandt de forskellige rum, også børneværelset. Brug færre kemiske produkter og sprays indendørs, og drop stearinlys når du kan.

Alle disse tiltag er med til at mindske partikelforurening i hjemmet, hvilket øger dit indeklima og din sundhed vinteren igennem. Nu da julen nærmer sig, kan jeg i øvrigt give et lille rengøringstip til julebordet videre: Kommer der en rødvinsplet på juledugen, kan du med fordel duppe danskvand på pletten, indtil den forsvinder. Der er kulsyre i danskvand, som er effektivt mod pletter – men brug dog ikke sodavand, da sukker kan forværre en plet” fortæller Osman Coskun.

Læs også: DI Service medlemsportræt: For rengøringsselskabet Partneren A/S handler grøn omstilling i høj grad om at rådgive sine kunder


ØNSKER DU MERE INDSIGT, GODE RÅD OG INSPIRATION TIL DAGLIGDAGEN? TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV.

Tilmeld her