Skip to main content

Partneren indgår i et samarbejde om at teste et innovativt rengøringsprodukt

Partneren indgår I et samarbejde med fire andre professionelle rengøringsfirmaer om at teste brugen af probiotika I miljøvenlig rengøring som svar på covid-19.

Partneren indgår I et samarbejde med fire andre professionelle rengøringsfirmaer om at teste brugen af probiotika I miljøvenlig rengøring som svar på covid-19

Novozymes, som står bag det nye probiotiske rengøringsprodukt, har indgået partnerskab med Partneren A/S samt 4 andre rengøringsfirmaer, med støtte fra Gladsaxe Kommunes lokale erhvervsservice, for at teste en løsning på en post COVID-19-problematik: det øgede behov for grundig rengøring.

Hyppigere rengøring og anvendelse af flere kemiske produkter kan være skadeligt for miljøet og rengøringspersonalet. Derudover har den hyppige rengøring en negativ påvirkning af indendørs mikobiomet, da forskning har vist, at miljøer der er for rene, kan svække kroppens immunsystem og øge forekomsten af astma og allergi.

Innovation giver mulighed for at teste nye produktkoncepter

Novozymes har indgået et lokalt partnerskab med Gladsaxes bæredygtige hygiejne hub for at teste det probiotiske rengøringsprodukt Microvia ™ Pro, som er udviklet af Novozymes.

Katrine Munch-Hansen, Business Director for Household Care i Europa, glæder sig over muligheden for i samspil med den professionelle rengøringsbranche at sætte fokus på mere miljøvenlig rengøring;

”Samarbejde med disse partnere om innovative rengøringsløsninger er et vigtigt skridt på vejen mod grønnere rengøring med mikroorganismer, der giver tryghed hos forbrugeren. Dertil, giver det direkte samarbejde med forbrugeren os en bedre indsigt i markedet og behovet, hvilket giver os en bedre mulighed for at skabe effektive løsninger.”

Formålet med testen er at identificere ændringer i gulvmikrobiomet ved hjælp af DNA-sekventering før og efter rengøring med det probiotiske blend. Dette gør det muligt for Novozymes at evaluere effekten af probiotiske gulvrensere som et bæredygtigt alternativ til traditionelle alternativer i kontorer og kantineområder.

”Novozymes ser et stort potentiale i at bruge mikrober til at give langtidsholdbare rengøringseffekter. Ved at kombinere fem harmløse Bacillus-arter med forskellige egenskaber har vi skabt et unikt mikrobielt blend, der kan understøtte eksisterende rengøringsløsninger ved at nedbryde mikroskopisk snavs og skabe gavnlige skift i indendørs mikrobiomet. Vi glæder os til at se resultaterne”, siger Marta Kinnunen-Grubb (Industry Teknologi Specialist) fra Novozymes.

Bredt innovativt partnerskab

Opfordringen til samarbejdet tiltrak os samt flere andre store rengøringsfirmaer, der var interesserede i at prøve den nye løsning. Partneren samt 4 andre virksomheder i Gladsaxe Kommune vil for en tid udskifte deres nuværende rengøringsmidler med den nye probiotiske løsning, bestående af en 100% biologisk nedbrydelig støvbinder tilsat Novozymes’ probiotiske Microvia ™ Pro produkt. Testen starter den 3. maj 2021 og finder sted over en periode på seks uger i fem hovedkvarterer i Gladsaxe Kommune.

Gladsaxe har mange store virksomheder indenfor rengøring og hygiejne. Vi samlede dem i en åben dialog om fremtidens bæredygtige rengøring, som et led i kommunens strategi for en grøn genstart efter COVID-19, og det er med stor glæde, at parterne er gået sammen om at teste Novozymes produkt”,siger Freja Ludvigsen, Gladsaxes erhvervsudviklingschef, som står bag partnerskabet.  

Partnerens direktør Catja Winther ser ligeledes med positive øjne på det fællesskab, som er indgået parterne imellem og udtaler:

”Partneren er gået ind i Gladsaxe Kommunes innovationspartnerskab fordi, at når vi tænker bæredygtigt handler det ikke kun om vores strategi og målbare målsætninger, men også om at kunne tænke innovativt. Det essentielle i at være innovativ og til tider first mover på et område, kræver ofte vidensdeling og partnerskaber på tværs af brancher, indenfor ens egen branche samt mellem det private og offentlige. Vores filosofi er, at hvis vi alle skal blive mere bæredygtige i vores hverdag, i vores tilgang samt bevidsthed, ligger succesen i fællesskabet – ikke i hvem der kommer først i mål”.

OM PARTNERSKABET

I slutningen af 2020 inviterede HelloScience (en platform for innovation med fokus på samarbejde; grundlagt af Novozymes), rengøringsvirksomheder og startups til et Livelab event. Formål var at gentænke nuværende rengøringsvaner og midler for at skabe fremtidens løsninger.