Skip to main content

Fra 1. januar 2023 vil Partneren tage betaling for plastaffaldsposer

For at nedbringe forbruget af plastik, har vi besluttet at bakke op om forbuddet mod uddelingen af gratis plastposer.

For at nedbringe forbruget af plastik har vi besluttet at bakke op om at forbuddet mod uddelingen af gratis plastposer. Ligeledes er omkostningerne samt ressourcerne på alt plastik øget markant over de seneste år og dette vil vi nu gøre noget ved.

Vi har indtil nu ikke taget betaling for alle de plastposer der benyttes hos vores kunder – kun større affaldssække, ikke de mindre tynde plastposer, har vi faktureret for. Fremover fra 1/1/2023 har vi besluttet at fakturere alle affaldsplastposer månedligt efter forbrug. 

Der kan ofte findes mange bedre og mere bæredygtige alternativer til at benytte plastaffaldsposer. Det kan være at erstatte plastposer med inderbeholdere eller at fjerne alle skraldespande under skriveborde og i stedet lave strategiske affaldsstationer, der understøtter den nye affaldsforordning, der træder i kraft d. 31/12/2022. De nye regler på affaldssorteringsområdet betyder at alle virksomheder skal sortere deres husholdningslignende erhvervsaffald i de samme 10 fraktioner som husholdningerne.

Tag en snak med din serviceleder og hør mere om jeres nuværende forbrug og hvad vi sammen kan gøre for at minimere forbruget af plastik. Vi er altid klar med råd og vejledning. Du er selvfølgelig velkommen til at kontakte os hvis du vil høre mere om hvad denne beslutning vil betyde for dig og din virksomhed.


VIDSTE DU…
…at hvert år udledes der omkring 8-10 millioner tons plastik til havet på verdensplan, og fortsætter det, risikerer vi, at der allerede i 2025 være 1 ton plastik i havet for hver 3 tons fisk. https://plasticchange.dk/faq/

VIDSTE DU…
…at plastik aldrig forsvinder helt fra naturen? Når plastik nedbrydes til stykker mindre end 5 mm, kaldes det mikroplast, og dette kan bevæge sig over store afstande og somme tider ende inde i dyre- og menneskekroppe, hvor det akkumuleres over tid. I Danmark har forskere fundet plast i mere end hver fjerde sild og i mere end 90 % af alle havfuglearters maver. Desuden har man også sporet det i øl, honning og vin, og det anvendes også i tandpasta og cremer for at give en skrubbende effekt. https://projekter.au.dk/havet/forloeb/forloebsoversigt/plastik-paa-tvaers/plastic-i-havet/effekt-paa-oekosystemet


ØNSKER DU MERE INDSIGT, GODE RÅD OG INSPIRATION TIL DAGLIGDAGEN? TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV.

Tilmeld her